Naamloos document
Menu

Communicatie met de server

02-01-2017

Krijgt u de melding "de verbinding met de server is mislukt"?


Updaten

30-12-2017

Updaten! Wanneer je onze software opstart, installeer dan altijd de nieuwste updates. De kalenders komen beschikbaar via deze updates. Lees meer


Veelgestelde vragen

Vraag & Antwoord

Kijk hieronder of uw vraag al eerder is gesteld.

Klik daarna op de vraag om het antwoord te lezen.

Ik krijg een email dat mijn bestanden niet zijn geupload.

Tijdens het bestellen gaat u vanuit het programma naar onze beveiligde betaalpagina "Multisafepay". Als de betaling gedaan is keert u weer terug naar het programma. Pas op dat moment begint het programma met het samenstellen van de pagina's en het verzenden hiervan.

Als u deze email ontvangt kunt u de publicatie opnieuw openen en weer op "Bestellen" klikken. Zodra u weer accoord gaat met de voorwaarden "ziet" het programma dat de bestelling al betaald is en gaat dan alsnog de bestanden uploaden.

Ik heb een fout gemaakt moet ik nu opnieuw beginnen?

Nee, dit is niet nodig we hebben een Ongedaan Maken knop toegevoegd (op de middelste werkbalk links). Druk deze in en u gaat 1 handeling terug. U kunt op deze manier ook meerdere handelingen terug en weer vooruit.

Waarom moet ik software downloaden?

De gratis software waarmee je fotoboeken, fotokalenders of posters ontwerpt is erg flexibel en biedt maximale vrijheid als het gaat om de indeling van een pagina. De met de software ontworpen producten worden na bestelling thuisbezorgd.

Hoe bestel ik een product?

Om een product te bestellen heb je de gratis software nodig. Je maakt een product met behulp van de software en kunt daarna bestellen. Eerder gemaakte producten kunnen worden besteld door in te loggen met je gebruikersgegevens.

Kan ik ook bestellen / afgeleverd krijgen in het buitenland?

Bestellingen worden in Nederland en België geleverd, de toeslag voor verzenden naar België bedraagt € 6,75. Voor een uitgebreid overzicht van de voorwaarden: zie de algemene voorwaarden.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?

Aan de verpakking van je bestelling wordt veel aandacht besteed. Het product komt dus in perfecte staat bij je aan. Als je toch niet tevreden bent met het geleverde, neem dan contact op met de helpdesk.

Wat is de levertijd?

Als u voor 9 uur 's ochtends bestelt, wordt uw product nog dezelfde dag verzonden*. Uiteraard hebben we geen invloed op het werk van PostNL, maar over het algemeen bezorgen zij binnen 1 dag en wordt het de volgende werkdag geleverd. Een andere mogelijkheid is om het bij een bestelling op een werkdag voor 9.00 uur dezelfde dag tussen 15.00 en 16.30 uur op te halen op onze productielocatie. Een laatste mogelijkheid is verzending met DHL, waarbij het product de volgende werkdag voor 12.00 uur wordt geleverd op het door u aangegeven adres. *Dit geldt alleen als u via iDeal betaalt. Andere manieren van betalen kunnen 1 tot 7 dagen in beslag nemen. Wij beginnen pas met produceren als de betaling binnen is.
Heb ik voor het bestellen speciale computerkennis of ervaring nodig?

Nee, de software van Fotoboeken.nl is zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is op elke pagina aanvullende uitleg op toegankelijke wijze ingevoegd en kun je gebruik maken van de 'assistent'. Vindt je het moeilijk of tijdrovend om zelf het gekozen product te vullen met je digitale foto's? Laat de software het dan voor je doen! Deze mogelijkheid staat duidelijk aangegeven.
Hoe lang ben ik bezig als ik een product wil bestellen?

Laat de software je product vullen als je snel klaar wilt zijn. Je kiest voor de optie 'automatisch vullen' en selecteert de map waarin de foto's staan. Binnen vijf minuten heeft het programma een product voor je ontworpen. Je kunt het product uiteraard ook zelf ontwerpen, dit duurt in het algemeen langer.
Wat zijn de prijzen van de producten die ik bestel?

Actuele prijsinformatie is te vinden op de productenpagina's, gebruik hiervoor het menu of klik hier om naar de prijzen van de fotoboeken te gaan.

Hoe voeg ik foto's toe aan het project waar ik aan werk?

Ga naar de + knop die zich links bovenin bevind. Met deze knop kunt u bladeren door de mappen in u computer en de map met de foto's die u wilt gebruiken toevoegen.
Hoe plaats ik een foto in het album?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor: * Sleep de foto in het album en plaats deze op de plek waar u de foto wilt hebben. Gebruik de knop Fotokader toevoegen; deze bevindt zich in de werkbalk, u kunt nu de foto in het fotokader plaatsen door deze erin te slepen. (Tip: plaats meerdere fotokaders en sleep ze over de pagina om een eigen pagina stijl te maken voor een pagina en deze vervolgens op te vullen met foto's).
Hoe verwijder ik een leeg fotokader?

Ga met de muis op het fotokader staan en druk op de rechtermuisknop, klik vervolgens op verwijderen.
Hoe maak ik een fotokader met een foto erin groter?

Als u met de muis op de hoek staat van het kader en deze sleept word het fotokader groter maar meestal zorgt dit ervoor dat de verhoudingen van de foto niet meer kloppen. Als u hetzelfde doet maar dan met de Shift knop ingedrukt blijft de verhouding van de foto ook gelijk. Ook kunt u op de rechtermuisknop drukken en kiezen voor: Passen - Schaal naar Pagina om het kader de hele pagina te laten vullen.
Hoe verwijder ik een foto zonder dat ik het fotokader verwijder?

Ga met de muis op het fotokader staan met de foto die u wilt verwijderen en druk op de rechtermuisknop, klik vervolgens op wis.
Ik plaats een foto in een fotokader maar de helft staat er niet op. Wat moet ik nu doen?

Als u dubbel klikt op de foto wordt deze vergroot. Er staat een kader in de foto (het scherpe deel) dat u kunt schuiven over de foto en kleiner kunt maken. Plaats dit kader op het deel dat u van de foto wilt zien en klik op Ok.
Ik heb het kader verplaatst maar ik vind nog steeds dat er te weinig van de foto te zien is, hoe los ik dit op?

U kunt het fotokader waar de foto in geplaatst is vergrootten door een hoek te slepen (shift toets tegelijkertijd indrukken om verhouding te behouden. Nadat u dit heeft gedaan, klik dan weer dubbel op de foto. In het venster kunt u het kader (scherpe deel) naar wens vergroten.
Ik wil een foto achter een andere foto plaatsen. Hoe doe ik dat?

Plaats de foto op de pagina, vervolgens klikt u op de rechtermuisknop terwijl u op de foto staat. Dan kiest u voor Passen - Schaal naar Pagina. De foto staat nu beeldvullend op de pagina. Als u niet tevreden bent met wat u ziet kunt u het kader aanpassen. Vervolgens moet de foto nog naar achter geplaatst worden zodat er nog foto's overheen kunnen. Dit doen we door met de rechtermuisknop op de foto te klikken, dan kiezen we voor Rangschikken - Zet Achteraan.